Flammkuchen

27.7.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Flammkuchen

Flammkuchen, som härstammar från Alsace, är en delikatess som påminner om pizza, men görs på deg som inte ska jäsas.

Ingredienser

8 bitar
1 4 dl vetemjöl
2 0,5 tsk salt
3 1 äggula
4 1 dl vatten
5 2 msk olja
Fyllning
1 1 burk (150–200 g) crème fraiche
2 0,25 tsk (1/4 tsk) salt
3 0,25 tsk grovmalen svartpeppar
4 2 rödlökar
5 2 plommon
6 1 paket (180–200 g) rökt skinka
7 1 msk olja

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 26 g 205 g
Protein 8 g 62 g
Fett 17 g 138 g
Kostfibrer 2 g 14 g
Energi kJ 1 215 9719
Energi kcal 290 2323

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 250 grader. Blanda mjölet och saltet i en bunke. Rör samman en äggula, vattnet och oljan i ett annat kärl. Rör ägguleblandningen i mjölet med en gaffel och knåda sedan degen snabbt jämn för hand. Tillsätt vid behov lite mer mjöl. Degen ska vara rätt fuktig, men den får inte fastna i händerna. Kavla ut degen till två ovala, 3–4 mm tjocka bottnar.

Rör salt och peppar i crème fraiche. Skala lökarna och kärna ur plommonen. Skiva lökarna och plommonen. Fördela crème fraiche och de andra ingredienserna på bottnarna. Ringla olja över ytan. Grädda 8–10 minuter i ugn, tills kanterna mörknar.


 

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5