Fiskwok med kokos

18.12.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fiskwok med kokos

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (4 x 100 g) djupfryst sej i portionsbitar
2 1 dl vetemjöl
3 1 tsk salt
4 nypa grovmalen vitpeppar
5 1 ägg
6 2 dl kokosflingor
Till stekning
1 olja
Dessutom
1 400 g broccoli
2 2 morötter
3 1 msk olja
4 en bit färsk ingefära
5 250 g nudlar
6 1 msk sojasås
7 2 msk söt chilisås
8 1 limefrukt, saften

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 62 g 247 g
Protein 34 g 135 g
Fett 26 g 105 g
Kostfibrer 9 g 35 g
Energi kJ 2 607 10429
Energi kcal 623 2493

Receptinformation

Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina fisken ca en halv timme. Vänd de halvtinade fiskstyckena först i vetemjöl med kryddor och sedan i lätt vispat ägg. Vänd slutligen fiskstyckena i kokosflingor. Ställ dem på en skärbräda. Stycka broccolin med skaft och koka den ca 3 minuter i vatten smaksatt med salt. Skala och klyv morötterna. Skär snett i tunna skivor.

Stek fiskstyckena färdiga på bägge sidorna i olja. Stek i en annan panna morotsskivorna och den rivna ingefäran några minuter i olja. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av. Tillsätt broccoli, sojasås, chilisås och nudlarna i pannan. Ringla i saften av en pressad limefrukt och blanda. Servera wokrätten med kokospanerad fisk.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5