Fisktacos

29.12.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fisktacos

Trendiga fisktacos serveras i tortillakoppar Till portionen hör dessutom avokado, sallat och tomat samt såser.

Ingredienser

8 portioner
1 1 paket (145 g) majstortillakoppar (Santa Maria)
Fyllning
1 1 paket (400 g) sejfiléer (frysvara)
2 4 msk vetemjöl
3 1 tsk salt
4 nypa grovmalen vitpeppar
5 2 ägg
6 2 dl torra brödsmulor eller ströbröd
7 olja
Tilltugg
1 avokado
2 tomat
3 issallat
4 salsa
5 crème fraîche

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 226 g
Protein 17 g 133 g
Fett 22 g 179 g
Kostfibrer 4 g 36 g
Energi kJ 1 601 12806
Energi kcal 383 3061

Receptinformation

Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Meksikolainen
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina fisken enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av. Skär filéerna i munsbitar. Vänd bitarna först i vetemjöl smaksatt med salt och peppar, sedan i vispat ägg och slutligen i torra brödsmulor eller ströbröd.

Stek fiskbitarna färdiga och krispiga på bägge sidor i en rejäl mängd olja.

Stycka avokado, tomat och issallat och servera som tilltugg. Fyll majstortillakopparna med tilltugg och fisk och ringla salsa och crème fraîche över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5