Finfina fiskpinnar

20.2.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Finfina fiskpinnar

Ingredienser

4 portioner
1 400 g benfri lax
2 0,5 tsk salt
3 1 msk citronsaft
4 1 - 2 msk hackad dill
5 nypa vitpeppar
6 2 ägg
7 2 dl ströbröd
8 0,5 tsk salt
Till stekning
1 olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 19 g 75 g
Protein 25 g 99 g
Fett 16 g 66 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 1 354 5415
Energi kcal 324 1294

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olja

Receptinformation

Ruokavalio Maidoton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka laxen ett ögonblick i en matberedare. Krydda massan med salt, peppar, dill och citronsaft. Forma massan till ca 5 cm långa pinnar. Knäck äggen på en djup tallrik. Häll ströbröd och kryddor på en annan tallrik. Doppa pinnarna först i ägg, sedan i ströbrödet.

Låt pinnarna torka ett ögonblick. Hetta upp oljan i en panna. Stek fiskpinnarna vackert bruna i olja i en stekpanna på medelgod värme. Servera med tartarsåsen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5