Filost

26.5.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Filost

Ingredienser

1 4 l helmjölk
2 1 l surmjölk
3 4 ägg
4 1 tsk salt

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 228 g
Protein 176 g
Fett 188 g
Kostfibrer 0 g
Energi kJ 14016
Energi kcal 3350

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och surmjölken. Hetta upp mjölken till kokpunkten. Tillsätt surmjölksblandningen. Koka upp det hela. Stäng av värmen.
Lägg ett lock på kastrullen. Låt kastrullen stå varmt i ca en timme eller tills vasslan separerats.
Lyft ostmassan ur kastrullen med en hålslev i en ostform eller en sil klädd med fuktat förbandstyg. Strö salt mellan ostskikten. Vik förbandstygets flikar över ostmassan och lägg en vikt över. Placera formen eller silen i en bunke som samlar upp vasslan. Låt osten ligga i press i kylskåp till nästa dag.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5