Fikonkompott

27.8.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fikonkompott

Av saftiga och mogna fikon kan man laga en aromrik kompott, som är god till olika ostar.

Ingredienser

6 portioner
1 6 fikon
2 1 apelsin
3 2 msk apelsinsaft
4 1 dl rörkristallsocker
5 1 msk konjak eller citronsaft

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 25 g 148 g
Protein 1 g 5 g
Fett 0 g 1 g
Kostfibrer 2 g 12 g
Energi kJ 469 2814
Energi kcal 112 673

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Lisäkkeet, Aamu-, väli- ja iltapalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj fikonen, ta bort den hårda stammen. Hacka den fint. Tvätta apelsinen, riv skalet och pressa saften.
Mät 2 msk apelsinsaft och de övriga ingredienserna i en kastrull. Koka 5 minuter. Smaksätt med konjak eller citronsaft. Lägg på burk.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5