Fickpengar på sommarlägret

13.6.2017
0 betyg
Fickpengar på sommarlägret

Mor Marina och Eeli, 6, följer Aaro, 13, och Iina, 11, till tåget.

Aaro och Iina Arvonen skall åka tåg till mormor och sommarlägret. Deras mor Marina undrar hur hon skall förse barnen med pengar. S-Bankens expert Antti Eronen svarar:

Skall jag ge barnen kontanter? Vad är bäst?

Den tryggaste och behändigaste lösningen är ett S-Förmånskort Visa. Om barnet behöver kontanter kan han eller hon lyfta dem i en automat eller hos kassan i en S-affär. Barnets mor eller far kan flytta över pengar till barnets konto i realtid med hjälp av tjänsten S-mobil.

Kan Iina få ett eget kort?

S-Banken beviljar S-Förmånskort Visa Debit till sju år fyllda barn. Ett eget kort lär barn att handskas med pengar. Som 12-åring kan man få egna bankkoder. Öppnande av banktjänster för minderåriga kräver vardera förälderns godkännande. Föräldrarna kan deponera det önskade beloppet på barnets konto. Vid inköp eller uttag gör butikens kassa alltid en täckningskontroll, vilket innebär att expediten kontrollerar att det finns tillräckligt mycket pengar på kontot.

Vad händer om kortet förkommer?

Om ett kort förkommer bör detta omedelbart anmälas. När anmälan har gjorts ansvarar banken för eventuellt missbruk av kortet. Ett kort kan förses med dagsspecifika lyft- och inköpsgränser och med näthandelsspärr. S-Förmånskort Visa är tryggare än kontanter eftersom pengarna finns på ett konto.

I höst står ett slalom-läger i Österrike på programmet. Fungerar samma kort utomlands?

S-Förmånskort Visa fungerar även utomlands.

Text
Foto Maija Astikainen
Expert Antti Eronen, S-Banken
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5