Fetasallad med granatäpple

27.10.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fetasallad med granatäpple

Granatäpplets frön har god näringssammansättning och kan tillsättas i sallader och desserter och också som dekorativt tilltugg till varma rätter. Saften kan användas i drycker och såser och kan också kokas till en kraftig smaksirap.

Ingredienser

5 portioner
1 1 granatäpple
2 1 liten rödkål
3 150 g fetaost
Dressing
1 2 - 3 msk granatäppelsaft
2 1 msk vitvinsvinäger
3 2 msk olivolja
4 0,5 tsk spiskummin
5 0,5 tsk koriander
6 0,25 tsk (1/4 tsk) kanel
7 1 vitlöksklyfta
8 2 tsk honung
9 0,5 tsk salt
10 0,25 tsk (1/4 tsk) svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 5 g 26 g
Protein 7 g 33 g
Fett 13 g 65 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 688 3442
Energi kcal 165 823

Obs! I beräkningen har inte medtagits: granatäpple

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rulla och tryck granatäpplet mot bänkskivan, så lossnar fröna från hinnan. Klyv frukten och lägg ena halvan på fingrarna med snittytan nedåt över en bunke. Knacka på skalet med t.ex. en träslev; fröna faller ned i bunken genom fingrarna. Pressa resten av saften och reservera den för såsen.
Skär rödkålen i tunna strimlor och lägg dem i en salladsskål. Toppa med granatäppelfrön och tärnad fetaost. Blanda till dressingen och häll den över salladen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5