Fetaost- och couscoussallad

20.4.2015
21 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fetaost- och couscoussallad

Ingredienser

6 portioner
1 200 g fetaost (salladsost)
2 2,5 dl couscous
3 0,5 gurka
4 3 tomater
5 12 gröna oliver
6 1 lök
7 1 paprika
1 1 pressad citron, saften
2 1,5 dl olja
3 1 tsk flytande honung
4 1 tsk paprikapulver
5 0,5 - 1 tsk spiskummin
6 1 - 2 vitlöksklyftor
7 1 tsk salt
8 0,5 tsk svartpeppar
9 1 en kruka färsk dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 29 g 175 g
Protein 9 g 54 g
Fett 30 g 180 g
Kostfibrer 3 g 19 g
Energi kJ 1 770 10621
Energi kcal 423 2538

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Piknik, Brunssi, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred couscousgrynen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda till dressingen medan couscous blir färdig. Rör couscous luftig, låt den svalna ett ögonblick. Häll dressingen över grynen.

Skär gurkan, paprikan och tomaterna i små tärningar. Hacka lök, oliver och dill. Rör grönsakerna i couscous. Häll salladen i serveringskärlet. Smula fetaosten över salladen. Ställ salladen svalt att vila och ta smak en stund innan den serveras.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5