Festlig gössoppa

26.1.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Festlig gössoppa

Ingredienser

4 portioner
1 300 g gösfiléer (frysvara)
2 1 msk smör
3 5 fasta potatisar
4 1 lök
5 5 dl fiskbuljong
6 4 kryddpepparkorn
7 2 dl grädde
8 1 dl mjölk
9 nypa saffran
10 salt
Dillolja
1 1 En kruka färsk dill
2 en skvätt citronsaft
3 nypa salt
4 0,5 dl rybsolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 15 g 60 g
Protein 16 g 62 g
Fett 34 g 138 g
Kostfibrer 1 g 4 g
Energi kJ 1 801 7204
Energi kcal 430 1722

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina fisken. Skala och stycka potatisarna, strimla löken. Koka upp fiskbuljongen, tillsätt pepparkornen. Koka potatistärningarna och löken färdiga. Kör ingredienserna till dilloljan till en slät kräm. Tillsätt gräddmjölken, smaksätt soppan med salt och saffran. Hetta upp smör i en panna. Stek gösfiléerna ett par minuter på bägge sidorna, smaksätt lätt med salt. Servera soppan i tallrikar, lägg filéerna överst. Ringla dillolja över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5