Fastlagsbullar med kokos

21.1.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fastlagsbullar med kokos

Ingredienser

12 stycken
Deg
1 1 burk (400 g) kokosmjölk
2 50 g jäst
3 2 dl socker
4 1 tsk salt
5 11 - 12 vetemjöl
6 100 g margarin
Pensla med:
1 1 ägg
Fyllning
1 2 dl tropisk sylt
Vispgrädde med kokos
1 3 - 4 dl vispgrädde
2 2 msk socker
3 2 - 3 msk kokosflingor
På ytan:
1 1 paket (250 g) vit sockermassa

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 68 g 813 g
Protein 8 g 97 g
Fett 27 g 321 g
Kostfibrer 2 g 29 g
Energi kJ 2 282 27388
Energi kcal 546 6546

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (250 g) vit sockermassa

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm kokosmjölken fingervarm. Rör i jästen, sockret och saltet. Tillsätt 3 dl av mjölet, vispa några minuter. Arbeta in det mjuka fettet och resten av mjölet. Låt degen jäsa till dubbel storlek.

Baka ut degen till rätt stora bullar på en mjölad arbetsbänk. Lyft bullarna på bakplåtspapper på en plåt, låt dem jäsa 15 minuter. Pensla bullarna med lättvispat ägg och grädda dem ca 12 minuter i 225 grader.

Låt bullarna svalna, skär av "hattarna". Vispa grädden och smaksätt den med socker och kokosflingor. Fyll bullarna med sylt och vispad grädde. Lägg på hattarna.

Du kan garnera bullarna med sockermassa: Kavla ut sockermassa med florsocker till en några mm tjock platta. Ta ut dekorhjärtan med en form, placera dem på bullarna.

Text
Foto Laura Riihelä
©SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5