Fastlagsbullar med choklad

18.1.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fastlagsbullar med choklad

Ingredienser

12 stycken
1 2,5 dl mjölk
2 25 g jäst
3 1 dl socker
4 0,5 tsk salt
5 2 tsk malen kardemumma
6 1 ägg
7 8 dl vetemjöl
8 100 g margarin
Pensla med:
1 1 ägg
Fyllning
1 200 g mjölkchoklad
2 3 dl vispgrädde
På ytan
1 2 msk kakaopulver

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 48 g 572 g
Protein 9 g 103 g
Fett 23 g 274 g
Kostfibrer 2 g 22 g
Energi kJ 1 802 21620
Energi kcal 431 5167

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred fyllningen: Bryt chokladen. Koka upp grädden, tillsätt chokladen, ställ kastrullen åt sidan. Rör om tills chokladen har smält helt. Skrapa blandningen i en bunke, täck och ställ bunken i kylskåp till minst 4 timmar eller över natten.

Smula jästen i fingervarm mjölk. Blanda i salt, socker, kardemumma och ägg. Tillsätt ca 5 dl mjöl, arbeta degen ett ögonblick. Tärna och tillsätt margarinet. Tillsätt resten av mjölet, arbeta degen jämn och smidig. Låt degen jäsa ca 30 minuter under duk.

Forma degen till en stång och skär den i jämnstora stycken. Forma styckena till bullar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Låt bullarna jäsa ca 40 minuter under duk.

Pensla bullarna med ägg och grädda dem 10-12 minuter i 225 grader. Vispa chokladblandningen och grädden till skum. Klyv de avsvalnade bullarna, fyll dem med chokladskum. Sikta kakaopulver över ytan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5