Färslimpa Mexicana och chilipotatis

9.9.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Färslimpa Mexicana och chilipotatis

Kidneybönor smakar gott i en färslimpa. Potatisen blir färdig samtidigt som färslimpan.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g malet kött
2 0,75 dl (¾ dl) ströbröd
3 1,5 dl vatten
4 1 lök
5 3 vitlöksklyftor
6 1 msk rybsolja
7 1 msk chilikryddblandning
8 1 ägg
9 1 tsk salt
10 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
11 1 burk (400 g) kidneybönor
12 4 stora mjöliga potatisar (Rosamunda eller Bellarosa)
13 1 msk rybsolja
14 1 msk tomatpuré
15 1 msk chilisås
16 0,5 tsk flingsalt
Snabbsalsa
1 2 tomater
2 1 rödlök
3 0,5 kruka persilja eller koriander
4 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 77 g 307 g
Protein 46 g 186 g
Fett 27 g 109 g
Kostfibrer 25 g 101 g
Energi kJ 3 123 12493
Energi kcal 746 2986

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Makuja maailmalta Meksikolainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Rör ströbrödet i vattnet och låt det svälla 5 minuter.
  • Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs det hela i olja i en stekpanna. Tillsätt chilikryddblandningen, fräs ännu ett ögonblick.
  • Ställ ugnen på 200 grader. Rör samman köttet, ströbrödsblandningen, lökarna och ägget. Krydda med salt och peppar. Skölj bönorna i ett durkslag. Vänd bönorna varsamt i färsblandningen. Forma massan till en limpa på bakplåtspapper med fuktade fingrar.
  • Tvätta och klyv potatisarna. Lägg dem på plåten bredvid färslimpan. Blanda olja, tomatpuré och chilisås. Pensla potatisarnas snittytor med blandningen. Strö flingsalt på ytan. Tillred ca 30 minuter i ugn.
  • Tillred salsan. Hacka tomater, lök och örter. Rör ingredienserna och fördela på den färdiga limpan med en sked.
Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5