Färskostrubin

19.11.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Färskostrubin

Labneh, en färskost av yoghurt med örter, får rinna av ett par dagar i kylskåp innan det garneras med granatäpple och blir en rubin på festbordet.

Ingredienser

5 portioner
1 1 burk (400 g) tjock turkisk yoghurt
2 1 vitlöksklyfta
3 0,5 dl färsk mynta
4 0,5 dl färsk persilja
5 1 tsk salt
6 0,25 tsk (1/4 tsk) svartpeppar
På ytan
1 1 granatäpple

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 49 g
Protein 3 g 14 g
Fett 6 g 32 g
Kostfibrer 1 g 7 g
Energi kJ 462 2308
Energi kcal 110 552

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg yoghurten i en bunke. Skala och riv vitlöksklyftan och hacka örterna; tillsätt i yoghurten. Krydda med salt och peppar. Rör blandningen jämn.

Klä en sil med dubbel gasbinda och ställ den på en bunke. Häll yoghurtblandningen i silen och vik gasbindan över yoghurten. Lägg t.ex. en konservburk över som tyngd. Låt yoghurten rinna av 1–2 dygn i kylskåp.

Klyv granatäpplet och lösgör fröna genom att knacka på skalet med en sked. Låt fröna rinna av en stund i en sil. Tryck in fröna i ostens yta.

Yoghurtost med granatäppelyta smakar till gott bröd eller salta kex.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5