Färsbiffar förädlade med linser

18.3.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Färsbiffar förädlade med linser

Berika färsmassan med färdiga linser. Linserna ger ett rejält tillskott av protein och fiber, och en trevlig munkänsla.

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (400 g) malet kött med låg fetthalt
2 2 ägg
3 1 dl rostad lök
4 1 tsk salt
5 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
6 1 burk (290 g) röda

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 18 g
Protein 24 g 94 g
Fett 10 g 40 g
Kostfibrer 4 g 18 g
Energi kJ 849 3396
Energi kcal 203 812

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (290 g) röda

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Rör kött, ägg, rostad lök, salt och svartpeppar i en bunke.
  2. Skölj linserna under rinnande vatten i ett durkslag. Rör linserna i färsmassan. Arbeta massan för hand tills den är jämn och fast.
  3. Värm ugnen till 225 grader. Klicka färsmassan i 12 klumpar på bakplåtspapper på en plåt. Forma runda biffar med våta händer. Stek dem ca 15 minuter på mittfalsen.
  4. Servera biffarna med t.ex. spenatpotatismos.

Tips: Man kan också dryga ut färsmassan med rivna rotsaker.

 

Potatismos i förändringsspel

Sätt smak på potatismoset med spenat. Tillsätt 100 gram tinad spenat i potatisen innan du mosar den.

Smaksätt färdigt mos med pesto, färska örter eller tärnad tomat. Koka också andra grönsaker med potatisen, t.ex. palsternacka, morot, batat eller broccoli.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5