Fänkålssallad med mögelost

27.7.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fänkålssallad med mögelost

Den mustiga salladen är baserad på krispig fänkål, syrligt äpple och fyllig mögelost.

Ingredienser

4 portioner
1 2 dl svarta vinbär (frysvara)
2 1 paket (150 g) blåmögelost
3 2 fänkålar
4 1 äpple
5 0,5 saften av citron
6 1 ask (70–100 g) rucola
7 1 påse (70 g) pekannötter
Äppelvinägrett
1 1 dl äppelsaft
2 4 msk äppelcidervinäger
3 3 msk olja
4 1 msk honung
5 2 tsk senap
6 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 23 g 91 g
Protein 12 g 46 g
Fett 33 g 133 g
Kostfibrer 12 g 48 g
Energi kJ 1 834 7338
Energi kcal 438 1754

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta vinbären ur frysen. Smula osten. Strimla fänkålen och klyfta äpplena. Lägg fänkålen och äpplena i en stor bunke. Pressa saften av en citron i bunken. Tillsätt rucolan.

Rosta nötterna 2 minuter i torr het panna. Låt dem svalna, tillsätt i salladen. Rör i de halvtinade vinbären och osten.

Blanda till dressingen och ringla den över salladen strax innan du serverar.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5