Fältchef Kirsi Jeskanen: "Det gäller att förutse vad kunderna önskar"

25.7.2016
0 betyg
Fältchef Kirsi Jeskanen:

Fältchef Kirsi Jeskanen från handelslaget PeeÄssä sätter värde på lokalt producerade livsmedel.

"Jag är uppvuxen på en lantgård i Maaninka och vet varifrån maten kommer. Lokalt producerade livsmedel är färska när de säljs i affärerna och den lokala produktionen sysselsätter områdets invånare. Jag inledde min karriär vid handelslaget som kassaexpedit hos Prisma. I dag arbetar jag 
som fältchef med ansvar för handelslagets elva S-marketar och tre Sale-affärer i Norra Savolax.
 
I mitt jobb, som har flera likheter med idrott, gäller det att ha spelöga – man måste kunna förutse vad kunderna vill ha och styra verksamheten i rätt riktning. Bland annat kaffeosten från ysteriet 
Miettilän Juustola, pirogerna från bageriet Pielispakari och Malmbergs rågbröd, som man fick under skolans skidtävlingar när jag var ung, är varor med lokal förankring och lokal touch."

Kirsis mattips

  1. När bären mognar i augusti gäller det att konservera och frysa in skörden.
  2. Naturell yoghurt med bär och mysli är ett utmärkt mellanmål efter skol- och arbetsdagen. 
  3. S-marketarnas Kotoisa-varor, som bjuder på lokala smaker, väljs månatligen ut av affärernas personal.
Text
Foto Akseli Muraja
Arvioi artikkeli (sv)

Betygsätt

1/5 5/5