Falafelbiffar

21.2.2014
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Falafelbiffar

Ingredienser

4 portioner
1 1 morot
2 1 burk kikärter
3 1 lök
4 1 msk olja
5 1 ägg
6 1,5 dl naturell yoghurt
7 1 dl ströbröd
8 2 msk citronsaft
9 1,5 tsk spiskummin
10 1 tsk salt
På ytan
1 1 dl ströbröd
2 3 msk sesamfrö
Till stekning
1 2 msk olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 121 g
Protein 12 g 46 g
Fett 16 g 66 g
Kostfibrer 6 g 22 g
Energi kJ 1 326 5306
Energi kcal 317 1268

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Intialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Riv moroten. Hacka löken. Fräs grönsakerna ett ögonblick i en skvätt olja i en stekpanna. Låt ströbrödet svälla i yoghurten och ägget.. Kör kikärterna i en blender eller matberedare. Blanda alla ingredienserna sinsemellan. Låt smeten svälla en halv timme.

Forma 8–10 biffar av degen. Vänd biffarna i blandningen av ströbröd och sesamfrö. Hetta upp 2 msk olja i en panna. Stek biffarna vackert bruna på bägge sidor på medelgod värme. Servera med turkisk yoghurt och en sallad av gurka och tomat.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5