Falafel

28.7.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Falafel

Servera med hummus eller yoghurt smaksatt med mynta och citron.

Ingredienser

16 stycken
1 2 paket à 290/175 g) kikärter
2 1 lök
3 2 vitlöksklyftor
4 0,5 kruka koriander
5 1 msk tahini
6 2 tsk spiskummin
7 0,25 tsk (1/4 tsk) grovmalen svartpeppar
8 1 tsk salt
9 0,75 dl (3/4 tsk) (fullkorns)vetemjöl
10 0,5 l rybs- eller solrosolja

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 8 g 124 g
Protein 2 g 38 g
Fett 12 g 187 g
Kostfibrer 2 g 31 g
Energi kJ 607 9716
Energi kcal 145 2322

Obs! I beräkningen har inte medtagits: tahini

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Låt kikärterna rinna av. Hacka löken och vitlöksklyftan. Hacka koriandern. Kör kikärter, lök, vitlök, kryddor och mjöl till en massa med stavmixer eller i en mixer. Tillsätt tahini och kör massan till en grov puré. Låt massan vila ca en timme i kylskåp.

Forma massan till fasta bullar mellan händerna. Hetta upp olja till 180 grader. Fritera bullarna i tre omgångar tills de är guldbruna, ca 5 minuter per sats.

Text
Foto Elvi Rista
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5