Expresskockens kyckling- och tomatpasta

17.1.2018
12 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Expresskockens kyckling- och tomatpasta

Inget att stycka, inget att steka – enklare kan det inte bli!

Ingredienser

4 portioner
1 400 g fullkornsspaghetti
2 300 g strimlor av kycklingbröst
3 500 g passerade tomater
4 200 g färskost
5 1 hönsbuljongtärning
6 1 tsk torkad basilika
7 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
8 färsk basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 85 g 340 g
Protein 35 g 141 g
Fett 18 g 72 g
Kostfibrer 5 g 20 g
Energi kJ 2 738 10951
Energi kcal 654 2617

Receptinformation

Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka pastan al dente. Låt den rinna av.

Tillred såsen medan pastan kokar. Lägg kycklingstrimlorna, tomaten, färskosten tärningen, basilikan och svartpeppar i en kastrull. Koka upp och låt såsen puttra 8–10 minuter på svag värme under lock. Krydda med salt.

Häll pastan i såsen, rör om. Garnera eventuellt med färsk basilika.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5