Expressborsjtj med malet kött

21.2.2014
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Expressborsjtj med malet kött

Ingredienser

5 portioner
1 200 g surkål
2 1 lök
3 1 msk tomatpuré
4 1 msk olja
5 1,25 l köttbuljong
6 1 lagerblad
7 1 påse (180 g) strimlade rotsaker
8 300 g malet kött
9 200 g inlagda rödbetor
10 1 tsk honung
11 1,5 tsk salt
12 0,25 tsk grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 2 dl gräddfil

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 89 g
Protein 23 g 115 g
Fett 20 g 98 g
Kostfibrer 3 g 14 g
Energi kJ 1 432 7159
Energi kcal 342 1711

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Venäläinen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka löken, fräs den och tomatpuré i olja i en kastrull. Tillsätt surkålen, fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt buljongen och lagerbladet. Koka soppan 15 minuter.

Bryn det malda köttet i en panna medan soppan kokar. Tillsätt frysgrönsakerna, de rivna rödbetorna och köttet. Krydda med honung, socker och peppar. Koka ca 10 minuter. Lägg på locket, stäng värmen och låt rätten ta smak en stund innan den serveras.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5