Enkla renpastejer

25.11.2015
8 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Enkla renpastejer

Ingredienser

10 stycken
1 500 g smördegsplattor
2 1 ägg
3 150 g crème fraîche
4 100 g färskost
5 2 - 3 tsk pepparrot ur tub
6 100 g kallrökt renkött
7 0,5 tsk svartpeppar
8 3 msk hackad persilja
9 djupfrysta lingon

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 18 g 182 g
Protein 6 g 62 g
Fett 28 g 278 g
Kostfibrer 1 g 11 g
Energi kJ 1 453 14531
Energi kcal 347 3473

Obs! I beräkningen har inte medtagits: hackad persilja

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat, Piknik, Brunssi, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina och halvera degplattorna. Skär snitt i plattan ca en cm från kanterna. Pensla bottnarna med ägg. Rör ihop det finhackade köttet, crème fraîche och pepparrotskräm. Krydda med persilja och peppar. Fördela fyllningen på bottnarna. Grädda ca 15 minuter i 225°C. Garnera med hackad persilja och lingon.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5