Enkel persimon- och kycklinggryta

8.10.2018
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Enkel persimon- och kycklinggryta

Persimon ger den här kycklinggrytan en läcker fruktig smak.

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (600 g) stekschnitzlar av kyckling
2 4 persimoner
3 2 vitlöksklyftor
4 1 lök
5 1 morot
6 1 paprika
7 2 msk rybsolja
8 2 dl ris
9 1 burk (400 g) krossad tomat
10 2 - 4 dl vatten
11 1 hönsbuljongtärning (glutenfri)
12 1 msk sojasås (glutenfri)
13 1 tsk torkad timjan
14 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 56 g 226 g
Protein 39 g 156 g
Fett 14 g 58 g
Kostfibrer 7 g 29 g
Energi kJ 2 182 8728
Energi kcal 522 2086

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Skölj persimonerna och skär dem i fyra klyftor. Skala vitlöken, löken och moroten. Hacka vitlöken, tärna löken och paprikan. Skär moroten i tunna skivor.
  • Hetta upp oljan i en panna med höga kanter. Stek schnitzlarna 3–5 minuter på bägge sidorna. Ta dem ur pannan. Fräs lök och morot 2 minuter i pannan, tillsätt sedan paprika och ris. Fräs 2 minuter, tills riset blir något genomskinligt.
  • Häll tomatkrosset och 2 dl vatten i pannan, smula i buljongtärningen, lägg i schnitzlarna och koka upp. Småkoka ca 15 minuter under lock. Tillsätt mer vatten om det behövs.
  • Krydda grytan med sojasås, timjan och peppar. Tillsätt persimonklyftorna, koka ytterligare 5 minuter.

Text
Foto Ninna Lindström
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5