Enkel laxsallad

6.7.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Enkel laxsallad

Salladen på rökt lax överraskar med frasiga småkrutonger av rågbröd och bönor smaksatta med citron och honung.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g varmrökt regnbåge
2 1 påse (250 g) buskbönor
3 1 kruka issallat
4 1 ask (100 g) rucola
5 2 skivor rågbröd
6 1 msk rybsolja
Dressing
1 1 citron
2 1 vitlöksklyfta
3 0,75 dl (¾ dl) rybsolja
4 2 tsk honung
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 16 g 65 g
Protein 21 g 84 g
Fett 20 g 78 g
Kostfibrer 5 g 19 g
Energi kJ 1 362 5446
Energi kcal 326 1302

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred dressingen. Pressa saften ur citronen. Skala och hacka vitlöken, tillsätt. Blanda alla ingredienserna till dressingen i en bunke.

Skölj bönorna och skär av stammarna. Koka bönorna ca 5 minuter i vatten smaksatt med salt. Låt dem rinna av i ett durkslag. Vänd de varma bönorna i dressingen. Ställ åt sidan, tillred salladen.

Skölj sallatsbladen, lägg dem att rinna av på hushållspapper. Skär rågbrödet i mycket små tärningar. Stek brödtärningarna frasiga i en stekpanna. Rensa och stycka fisken. Fördela sallat och rökt fisk över ett flackt fat, tillsätt bönorna med dressing och strö krutongerna över. Servera omedelbart.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5