Enkel jordgubbstårta

26.5.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Enkel jordgubbstårta

Jordgubbstårtans botten kan också skäras till bakelser.

Ingredienser

20 portioner
1 4 ägg
2 1,5 dl socker
3 0,75 dl vetemjöl
4 0,75 dl potatismjöl
5 1 tsk bakpulver
Fyllning
1 1,5 dl jordgubbssylt
2 0,5 l jordgubbar
På ytan
1 5 dl vispgrädde
2 1,5 dl socker
3 2 tsk vaniljsocker
4 500 g gräddkvarg eller vanlig kvarg
5 1 citron, saften
6 7 gelatinblad
På ytan
1 jordgubbar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 25 g 499 g
Protein 5 g 95 g
Fett 11 g 216 g
Kostfibrer 1 g 13 g
Energi kJ 916 18315
Energi kcal 219 4377

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och sockret till skum. Blanda de torra ingredienserna, sikta och rör dem i smeten. Fördela degen över ett ark bakplåtspapper på en plåt. Grädda bottnen ca 8 minuter i 225 grader. Stjälp bottnen över ett sockerbestrött ark bakplåtspapper. Purea jordgubbarna och rör dem i sylten. Fördela blandningen över bottnen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden och hälften av sockret till skum. Rör i kvargen, resten av sockret och vaniljsockret. Koka upp saften, lös gelatinbladen i den. Kyl gelatinblandningen med ett par skedar kvargblandning och rör den i fyllningen. Fördela fyllningen över tårtbottnen och låt den stelna ett par timmar. Skär bottnen i fyra olika stora delar och stapla dem på varandra. Garnera med jordgubbar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5