Enchiladas med nötkött

29.12.2015
11 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Enchiladas med nötkött

Ingredienser

4 portioner
Fyllning
1 1 paprika
2 1 lök
3 1 msk olja
4 300 g strimlad innerstek av nöt
5 2 msk tacokrydda
6 4 - 6 jalapeñoskivor
7 1 burk (300 g) mild salsa
8 3 dl riven ost
9 1 dl crème fraîche
Dessutom
1 8 vetetortillor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 69 g 277 g
Protein 42 g 169 g
Fett 46 g 182 g
Kostfibrer 4 g 18 g
Energi kJ 3 598 14391
Energi kcal 860 3439

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Meksikolainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Strimla paprikan och löken. Hetta upp hälften av oljan i en panna, lägg i grönsakerna. Vänd grönsakerna i pannan tills de har fått lite färg. Ta grönsakerna ur pannan. Hetta upp resten av oljan och bryn köttet. Tillsätt kryddblandningen, jalapeñoskivorna och grönsakerna, rör om. Tillsätt hälften av salsan och den rivna osten.

Fyll tortillorna, rulla ihop dem och rada dem i en ugnsform med fogen nedåt. Ringla resten av salsan över, toppa med resten av  den rivna osten. Tillred rätten 10 minuter i 200 graders ugnsvärme. Ringla crème fraîche över det hela.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5