Enchiladas med äppelfyllning

24.8.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Enchiladas med äppelfyllning

Rulla en kryddig söt dessert av tortillor och äpple

Ingredienser

4 portioner
1 4 tortillor
2 1 tsk kanel
3 1 dl tjinuskisås
Fyllning
1 4 äpplen
2 0,5 limefrukt, saften
3 1 msk socker
4 0,25 tsk nejlika
5 0,25 tsk chilipulver
Kryddlag
1 1 saften av lime
2 0,5 dl margarin
3 0,5 dl socker
4 0,5 dl farinsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 80 g 319 g
Protein 5 g 19 g
Fett 18 g 74 g
Kostfibrer 4 g 18 g
Energi kJ 2 132 8526
Energi kcal 510 2038

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tärna äpplena, lägg dem i en bunke, pressa i saften av en lime. Rör i socker och kryddor.

Mät alla ingredienser till spadet i en kastrull, koka 3 minuter.

Fördela fyllningen över mitten av tortillorna. Vik de motsatta kanterna av tortillan över fyllningen, och rulla ihop tortillan. Lägg rullarna bredvid varandra i en liten form, häll i det varma spadet och strö kanel på tortillorna. Låt tortillorna stå i spadet 15 minuter, vänd dem och låt dem stå ytterligare 15 minuter.

Stek rullarna 20 minuter i 200 graders ugnsvärme. Ös rullarna med spadet i formen var femte minut. Servera varma med tjinuskisås.

Tips: Tillred rullarna i förväg och hetta bara upp dem strax innan de serveras.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5