Dukkah-lax och ugnsrostade grönsaker

17.9.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Dukkah-lax och ugnsrostade grönsaker

Dukkah är en egyptisk kryddblandning med nötter. Ugnslaxen ger den en knaprig och läcker yta.

Ingredienser

4 portioner
1 700 g regnbågsfilé
2 1 tsk rybsolja
3 1 tsk salt
4 1 dl dukkah (se receptet)
Dukkah
1 0,5 dl hasselnötter
2 0,5 dl mandel
3 0,5 dl sesamfrö
4 1 tsk malen koriander
5 1 tsk spiskummin
6 1 tsk salt
7 2 tsk socker
Ugnsstekta grönsaker
1 1 aubergine
2 1 paprika
3 2 rödlökar
4 2 chilifrukter
5 1 citron
6 2 msk rybsolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 41 g
Protein 36 g 144 g
Fett 42 g 166 g
Kostfibrer 7 g 28 g
Energi kJ 2 329 9315
Energi kcal 556 2226

Obs! I beräkningen har inte medtagits: dukkah (se receptet)

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Afrikkalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept
Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5