Dubbelrostad puikulapotatis

19.11.2017
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Dubbelrostad puikulapotatis

"Steker man kokt, blir det gott", säger ett finskt talesätt. Koka och rosta inhemsk puikulapotatis à la Jamie Oliver.

Ingredienser

5 portioner
1 1 kg puikulapotatis
2 1 l vatten
3 1 tsk salt
4 4 msk smör
5 2 msk + 2 msk olja
6 2 vitlöksklyftor
7 4 msk färsk timjan
8 1 tsk torkad rosmarin
9 0,25 tsk (¼ tsk) svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 132 g
Protein 3 g 17 g
Fett 15 g 74 g
Kostfibrer 2 g 9 g
Energi kJ 1 067 5337
Energi kcal 255 1276

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

täll ugnen på 200 grader. Tvätta och skala potatisarna, eller tillred dem oskalade. Koka potatisarna 5 minuter i vatten smaksatt med salt. Låt dem rinna av väl. Tillsätt smör, 2 msk olja, hackad vitlök, örter och peppar Rör om.

Bre ut potatisarna på en plåt och rosta dem 40 minuter. Ta ut plåten och platta till potatisarna något t.ex. med en trägaffel. Ringla 2 msk olja på potatisarna och rosta ytterligare 20 minuter.

Tips: Strö en doft pepparkakskrydda över julpotatisen. Ta olja i stället för smör, om du kockar veganskt.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5