Drottningpaj

21.7.2015
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Drottningpaj

Ingredienser

10 portioner
Kvarg- och smördeg
1 250 g smör
2 4 dl vetemjöl
3 1 tsk bakpulver
4 250 g kvarg
Till kavlingen
1 florsocker
Fyllning
1 1 l bär (blåbär, hallon, vinbär)
2 2 msk potatismjöl
3 1 dl syltsocker
Pensla med:
1 1 ägg + en skvätt vatten
2 socker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 35 g 347 g
Protein 6 g 65 g
Fett 22 g 217 g
Kostfibrer 3 g 28 g
Energi kJ 1 520 15197
Energi kcal 363 3632

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tärna smöret, häll i en bunke. Nyp i de torra ingredienserna. Tillsätt kvargen och rör blandningen snabbt jämn. Tryck ut degen över ett lätt mjölat ark bakplåtspapper. Rulla ihop i papper och plastfilm. Låt degen vila minst 3 timmar i kylskåp.

Kavla 2/3 av degen till en rund platta, diam. ca 28 cm. Kavla ut med florsocker. Lyft plattan med kaveln i en hög springform för pajer. Tryck ut degen i formen. Nagga med en gaffel. Blanda potatismjölet och sockret med bären. Fördela fyllningen över bottnen. Kavla ut ett lock av den överblivna degen. Lyft locket på fyllningen, vänd bottnens kant över locket och tryck ihop med en gaffel. Nagga locket och pensla det med ägg. Strö lite socker på ytan. Grädda först 15 minuter i 225 grader, sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare ca 40 minuter. Täck pajen med ett dubbelvikt ark bakplåtspapper mot slutet av gräddningen. Servera pajen avsvalnad med vaniljsås eller vaniljglass.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5