Dolmar på savojkål

28.10.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Dolmar på savojkål

Ingredienser

6 portioner
1 1 savojkål
Fyllning
1 1 ask (200 g) champinjoner
2 2 msk olja
3 1 lök
4 1 vitlöksklyfta
5 2,5 dl risottoris
6 saften av 1/2 citron
7 5,5 dl grönsaksbuljong
8 1,5 dl emmentalost, riven (svartstämplad)
9 0,5 tsk salt
10 0,5 tsk svartpeppar
På ytan
1 50 g smör

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 31 g 187 g
Protein 12 g 71 g
Fett 19 g 113 g
Kostfibrer 3 g 19 g
Energi kJ 1 434 8602
Energi kcal 343 2056

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lossa ca 13 hela blad av kålen; använd resten av kålen till andra rätter (t.ex. soppor, såser, wokrätter). Lossa den hårda stammen, tillsätt stammarna i risotton. Koka kålbladen 2 minuter i vatten. Använd kokspadet till grönsaksbuljongen. Skölj med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Ställ kålbladen åt sidan.

Skölj och hacka svamparna. Stek svamparna i torr panna tills all vätska har avdunstat. Ställ dem åt sidan.

Hacka löken och vitlöken. Fräs lökarna och kålbladens stammar i olja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs det ett ögonblick. Pressa i saften av en citron. Koka upp grönsaksbuljongen (använd kålens kokvatten). Tillsätt den heta buljongen i riset och koka det på svag värme ca 20 minuter; rör om då och då. Risotton får gärna vara fastare än vanlig risotto. Rör svamparna och den rivna osten i risotton. Krydda med salt och peppar.

Lägg fyllning i nedre kanten av varje blad, vik kanterna över fyllningen, rulla ihop bladet. Lägg dolmarna med fogen nedåt i en smord ugnsform. Smält smöret, pensla dolmarna med det. Tillred 30 minuter i 200 °C.

Text
Foto Sami Repo
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5