Dippmujkor

8.7.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Dippmujkor

Mujkor stekta i limesmör och sojadipp är finsk plockmat med asiatisk twist.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g rensade siklöjor
2 1 tsk salt
3 1 dl rågmjöl
4 0,25 tsk (¼ tsk) vitpeppar
Sojadipp med lime
1 1 lime, saften
2 3 msk sojasås
3 2 msk risvinäger
Dessutom
1 1 msk smör
2 1 msk rybsolja
3 1 lime, det rivna skalet

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 9 g 36 g
Protein 21 g 84 g
Fett 10 g 40 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 881 3524
Energi kcal 210 842

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj fiskarna hastigt och torka dem med hushållspapper. Salta, låt saltet dra in 15 minuter.

Tvätta limen omsorgsfullt, riv skalet. Använd det rivna skalet då du steker mujkorna.

Pressa saften av limen i en bunke. rör i sojasåsen och ättikan. Fördela dippsåsen i portionsskålar.

Blanda rågmjöl och vitpeppar på en tallrik. Vänd mujkorna i mjölet.

Hetta upp smör, olja och det rivna limeskalet i en stor panna. Rada mujkorna tätt i pannan och stek dem frasiga. Dippa de nystekta mujkorna i sojadippen.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5