Danskin, Starter och Cheetah från Prisma!

23.9.2015
1 betyg
Danskin, Starter och Cheetah från Prisma!

Streetmodet hämtar nu inspiration från sportens värld. Stiliga ungdomar visar hur det går att lägga beslag på dansares eller korgbolls­stjärnors stil och ha rätt attityd.

Damtopp och collegeshorts, Danskin; T-tröja och collegebyxor, Cheetah

Damtopp, storlekar XS–XL.  NYC Ballet-collegeshorts, stor­lekar XS–XL. Danskin. Pojkens T-tröja, storlekar S–XXL. Finns även i svart, grått och blått. Starter. Collegebyxor, storlekar S–XXL. Finns även i blått. Cheetah. Prisma. Skorna, mössorna, damaskerna och handskarna är rekvisita från Prisma.

Träningströja, Cheetah, och collegebyxor, Starter

Träningströja, storlekar 8–16 år. Även i limefärg. Cheetah.  College­byxor, storlekar 128–164 cm. Starter. Prisma. Skorna,  klockan och bollen är rekvisita från Prisma.

Cheetah, Danskin och Starter

Till vänster munkjacka, storlekar 128–164 cm. Även i svart. Skärmmössa. Starter. Träningströja, storlekar 8–16 år. Även i orange.  Träningsshorts, storlekar 8–16 år. Cheetah. Munkjacka för herrar, storlekar S–XXL. Även i svart och rött. Loose Fit-träningströja, storlekar S–XXL. Även i blått och rött. Collegebyxor, storlekar S–XXL. Även i svart. Skärmmössa. Starter. I mitten flickans munkjacka, storlekar 8–14 år. T-tröja, storlekar 8–14 år. Collegebyxor, storlek 8–14 år. Även i grått. Danskin. Munkjacka för damer, storlekar XS–XL. Collegebyxor, storlekar XS–XL.  Danskin. Prisma. Till höger flickans munkjacka, storlekar 128–164 cm. Träningstopp, storlekar 128–164 cm. Även i blått. Leggings, storlekar 128–164 cm. Även i blått och grönt. Danskin. Musikspelaren, skorna, hörlurarna, hjälmen, damaskerna och skatebrädan är rekvisita från Prisma.

Balettdräkt och munkjacka, Danskin

Balettdräkt, storlekar 4–16 år. Munkjacka, storlekar 8–14 år. Danskin. Prisma.  Skorna, damaskerna och strumpbyxorna är rekvisita från Prisma.

Trikåtröja, gympatopp och collegebyxor, Danskin

Trikåtröja, storlekar XS–XL. Gympatopp, storlekar XS–XL. ­Collegebyxor, storlekar XS–XL. Danskin. Prisma. Cruiserbrädan är rekvisita från ­Prisma.

Collegetröja, Cheetah

Collegetröja, storlekar S–XXL. Även i blått. College­byxor, storlekar S–XXL. Även i blått. Cheetah. Prisma. Svettbandet och musikspelaren är rekvisita från Prisma.

Collegetröja och collegebyxor, Cheetah

Collegetröja, storlekar S–XXL. Även i blått. College­byxor, storlekar S–XXL. Även i blått.  Cheetah. Prisma. Svettbandet och musikspelaren är rekvisita från Prisma.

Träningströja och träningsshorts för herrar, Starter; gymnastiktopp och träningsbyxor för damer, Danskin

Loose fit-träningströja för herrar, storlekar S–XXL. Även i grått och rött. Träningsshorts, storlekar S–XXL. Skärmmössa. Starter. Flickans gymnastiktopp, storlekar 128–164 cm. Även i limefärg. Träningsbyxor i caprilängd, storlekar 128–164 cm. Även med limefärgad dekoration. Danskin. Prisma. Skorna, skatebrädan och flickans skärmmössa är rekvisita från Prisma.

T-tröja och collegebyxor i caprilängd, Danskin

NYC Ballet T-tröja, storlekar XS–XL. Även i grått.  NYC Ballet collegebyxor i caprilängd, storlekar XS–XL. Danskin. Prisma. Ryggsäcken, handskarna, flaskan  och solglasögonen är rekvisita från Prisma.

Hugo, 12 år

"Jag tränar fotboll flera gånger i veckan och spelar i en förening. Jag gillar kläder och väljer själv vad jag har på mig. Märket spelar ingen roll, det viktiga är hur ett plagg ser ut och känns. Jeans, collegetröjor och T-tröjor är kläder för alla dagar, men träningsbyxor har jag bara då jag idrottar."

Otto, 21 år

"Jag hittade min egen grej i breakdance. Det bästa med breakdance är att det inte finns några regler. Det gäller att hitta och bygga upp en egen stil. Samma gäller klädseln.  Själv har jag en ganska lätt och ledig klädsel. Skorna  är viktiga. De bestämmer hurdan kontakt man har med marken."

Miranda, 18 år

"Jag har dansat sedan sex års ålder, det har blivit en naturlig del av mitt liv. Jag började med balett, men numera hör även hiphop, jazz-, show- och modern dans till min kalender. Dans är alltid estetiskt, och kläderna spelar en stor roll. De ska vara praktiska och snygga. Kläderna är även en del av tolkningen."

Saimi, 8 år

"Man ska alltid kunna gå ner i spagat med byxorna på. Jag går i cirkusskola, där vi övar akrobatik och andra cirkuskonster. För att bli vig, måste man stretcha varje dag. Jag tycker om kläder som jag kan röra mig bra i och som är nätta."

Lilja, 8 år

"Jag dansar balett, showdans och hiphop. Mest tycker jag om balett, för att rörelserna är vackra och dräkterna så fina. Helst tränar jag i topp och mikro­shorts."

Nya varumärken nu hos Prisma

Danskin grundades år 1882 för att tillverka kläder för dansare och ballerinor i New York. Snart blev de tekniska och vackra kläderna alla amerikanska dansares, gymnasters och skridskoåkares favoritmärke.

Numera erbjuder Danskin flickor och damer bekväma och sömlösa kläder för yoga, pilates, fitness­träning, motionsidrott och fritid.

Starter-märkets stjärnlogotyp är bekant för fans av lagsporter runtom i världen, för den finns på skärmmössor, T-tröjor och jackor tillsammans med symbolerna för berömda idrottsföreningar. NHL, NBA, NFL och MLB samarbetar alla med Starter.

Redan på 1970-talet valdes Starter till klädtillverkare för Major League Baseball-klubbarna och deras fans. Deras lagjackor och skärmmössor av satängtyg blev en riktig hit. Numera är Starter det fjärde största märket inom sport- och fritidskläder i USA.

Cheetah är ett produktmärke som grundades i USA år 1973, för människor som delar en aktiv livsstil och passionerade idrottare. Märket säljer både dam-, herr- och barn­kläder. Cheetah betyder gepard  och symboliserar snabbhet, vighet och stil oavsett idrottsgren.

Sortimentet varierar från butik till butik.

Lägg ut en bild av dig i rörelse på Instagram eller  Facebook med hash­taggarna #fiilisedellä #prisma ­#yhteishyvä. Vi belönar de bästa med plagg ur Danskins, Cheetahs och Starters kollektion.

 

Foto:
Hår och smink: Mari Vaalasranta
Styling: Katariina Kaatrasalo
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5