Dadlar med mandel och råchoklad

20.11.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Dadlar med mandel och råchoklad

Kör en mandel i varje dadel, dippa dadlarna i smält råchoklad och njut de tillåtna delikatesserna till glögg eller kaffe.

Ingredienser

20 stycken
1 20 dadlar
2 20 skalade mandlar
3 100 g råchoklad

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 10 g 207 g
Protein 17 g 346 g
Fett 39 g 788 g
Kostfibrer 6 g 118 g
Energi kJ 1 930 38594
Energi kcal 461 9224

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Kärna ur dadlarna; ersätt kärnan med en mandel. Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller mikrovågsugn.

Rulla dadlarna en och en i chokladen. Ta upp dadlarna med en gaffel och låt den överflödiga chokladen rinna av i bunken. Lägg dadlarna på bakplåtspapper.

Låt dem stå kallt en stund, så chokladen stelnar.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5