Dadel- och äppelsås

25.11.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Dadel- och äppelsås

Ingredienser

8 portioner
1 2 dl vatten
2 5 färska dadlar
3 1 - 2 syrliga äpplen
4 2 dl steksky från skinkan
5 2 dl grädde
6 2 tsk köttfond
7 svart- eller vitpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 7 g 58 g
Protein 2 g 19 g
Fett 9 g 74 g
Kostfibrer 1 g 9 g
Energi kJ 508 4064
Energi kcal 121 971

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Mät ingredienserna till såsen i en kastrull. Tillsätt dadlarna, skala, stycka och tillsätt äpplena. Koka sakta, tills dadlarna har mjuknat. Purea med stavmixer. Tillsätt steksky, fond och grädde. Koka ca 15 minuter på svag värme. Krydda med peppar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5