Currykyckling på spett med gurk- och melonsallad

21.6.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Currykyckling på spett med gurk- och melonsallad

Ingredienser

4 portioner
1 500 g biffar av kycklingbröst
2 1 burk (200 ml) kokosmjölk
3 2 msk röd currypasta
4 1 msk honung
5 1 msk sojasås
6 1 tsk salt
Gurk- och melonsallad
1 0,5 gurka
2 0,5 honungsmelon
3 1 limefrukter, saften
4 1 msk olivolja
5 nypa salt
6 nypa grovmalen rosépeppar
7 1 kruka rucola

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 16 g 62 g
Protein 31 g 125 g
Fett 16 g 64 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 1 398 5592
Energi kcal 334 1336

Obs! I beräkningen har inte medtagits: röd currypasta

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär kycklingköttet i någon cm tjocka strimlor. Rör honung, sojasås och salt i kokosmjölken. Vänd kycklingstrimlorna i blandningen, täck kärlet med folie. Marinera några timmar eller över natten.

Trä strimlorna på blötlagda spett av trä eller oljade spett av metall. Placera spetten på grillen och grilla ca 15 minuter eller tills köttet är genomstekt. Vänd spetten ofta, så blir de jämnt grillade.

Klyv gurkan, ta bort fröna och strimla resten. Skala, kärna ur och stycka melonen. Blanda ingredienserna till dressingen sinsemellan. Servera till kycklingspetten.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5