Curry på kokbanan

16.6.2016
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Curry på kokbanan

Ingredienser

4 portioner
1 600 g (2–3) gröna kokbananer
2 1 rödlök
3 200 g djupfrysta bönor eller ärter
4 1 liten blomkål
5 4 vitlöksklyftor
6 1 chilifrukt
7 0,5 dl rybsolja
8 1 - 1,5 msk currypasta
9 2 tsk socker
10 3 dl vatten
11 2 msk grönsaksfond eller 1/2 grönsaksbuljongtärning
12 2 dl kokosgrädde
13 1 msk citron- eller limesaft
14 (salt)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 36 g 144 g
Protein 6 g 23 g
Fett 23 g 93 g
Kostfibrer 6 g 26 g
Energi kJ 1 586 6343
Energi kcal 379 1516

Obs! I beräkningen har inte medtagits: currypasta

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Afrikkalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och tärna kokbananerna. Hacka löken och vitlöksklyftorna, kärna ur och hacka chilifrukten. Lossa blomkålens blomställningar.
Hetta upp oljan i en traktörpanna eller wok. Fräs lökarna och chilin ett ögonblick. Tillsätt de tärnade kokbananerna, blomkålen och currypastan. Tillred ca 5 minuter under omröring. Tillsätt sockret, hetta upp.
Häll vattnet och grönsaksfonden i pannan. Småkoka tills banantärningarna är mjuka och kokspadet avdunstat nästan helt.
Tillsätt kokosgrädden, citronsaften och bönorna/ärterna. Koka på svag värme tills vätskan tjocknar. Krydda vid behov med salt.

Text
Foto Tiina Rantanen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Välkommen på inköp