Curry med satsuma och sej

26.10.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Curry med satsuma och sej

Djupfryst sej och satsuma är huvudingredienserna i den här roliga, lättlagade och vackra smaksurprisen.

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (à 400 g) djupfryst sej
2 4 satsumas eller klementiner
3 1 lök
4 2 vitlöksklyftor
5 1 röd chili
6 4 msk olja
7 1 msk tomatpuré
8 2 tsk honung eller socker
9 1 tsk gurkmeja
10 1 tsk currypulver
11 2 - 4 dl vatten
12 1 tsk salt
13 1 kruka koriander

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 11 g 43 g
Protein 18 g 74 g
Fett 14 g 58 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 1 044 4176
Energi kcal 250 998

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina fisken enligt anvisningen på förpackningen. Tärna till munsbitar.

Tvätta två satsumas omsorgsfullt och riv deras skal.

Pressa saften ur tre satsumas. Skala en satsuma och dela den i klyftor. Skala lökarna. Skiva löken, hacka vitlöken. Klyv chilin; ta bort fröna, om du inte gillar mycket stark mat. Hacka chilifrukten.

Hetta upp oljan i stekpannan. Fräs lök, vitlök och chili 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, honung och kryddor i pannan. Fräs 2 minuter. Tillsätt först ca 2 dl vatten, satsumasaften och skalen. Tillsätt mer vatten vid behov. Koka 15 minuter.

Tillsätt fisktärningarna i pannan, salta. Tillred ytterligare 10 minuter. Hacka och tillsätt koriander.

 

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5