Croissanter på pinne

26.5.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Croissanter på pinne

Baka sommarens behändigaste bullar på pinne av färdig croissantdeg och servera dem med en dipp, som kan vara fräsch, söt eller kryddad med chili.

Ingredienser

6 portioner
1 1 burk (240 g) croissantdeg
2 1 msk socker
3 1 tsk kanel
Dessutom
1 6 grillstickor
2 6 bitar folie
Blåbärs- och marshmallowsås
1 2 dl mjölk
2 1 dl djupfrysta blåbär
3 0,5 l (125 g) marshmallows
4 0,5 dl socker
Nutella-chilisås
1 1 chilifrukt
2 2 dl Nutella
3 2 dl mjölk
4 0,5 tsk salt
Fräsch jordgubbsmelba
1 0,5 l (400 g) färska eller djupfrysta jordgubbar
2 1 lime
3 2 dl florsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 107 g
Protein 3 g 19 g
Fett 8 g 45 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 634 3805
Energi kcal 152 910

Obs! I beräkningen har inte medtagits: mjölk, djupfrysta blåbär, (125 g) marshmallows, socker, Nutella, (400 g) färska eller djupfrysta jordgubbar, lime, florsocker

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred först såsen/såserna

Blåbärs- och marshmallowsås: Kör mjölk och blåbär till puré. Kombinera alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och koka under omröring tills godiset har smält. Låt såsen svalna och stelna i kylskåp ca en timme.

:Nutella-chilisås Klyv chilin, avlägsna fröna, hacka.  Kombinera alla ingredienserna i en kastrull, koka upp. Koka ca 5 minuter tills blandningen är slät.

Fräsch jordgubbsmelba: Ta bort stammarna från jordgubbarna, pressa saften ur limen. Häll alla ingredienser i stavmixerns bunke, kör till puré.

Tillred croissanterna. Öppna degburken enligt anvisningen på förpackningen och bre ut degen på underlaget. Strö socker och kanel över. Skär i 6 delar utmed de färdiga strecken.

Svep en ca 15 x 20 cm bit folie kring den övre delen av grillstickan. Rulla upp en skiva deg på stickan med den sockrade sidan inåt. Upprepa med alla croissanterna.

Grilla på glöd; vänd stickorna hela tiden. Degen blir fort färdig och brynt. Doppa pinncroissanterna i såsen.

Text
Foto Mikko Hannula
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5