Couscous- och grönsakssallad

21.4.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Couscous- och grönsakssallad

Ingredienser

10 portioner
1 5 dl couscous
2 1 msk olja
3 1 stor broccoli
4 1 gurka
5 250 g körsbärstomater
6 100 g gröna oliver
7 1 dl hackad persilja
8 1 - 2 rödlökar
9 1 stort huvud isbergssallat
Dressing
1 4 msk olja
2 2 pressade citroner, saften
3 2 tsk mynta
4 2 tsk spiskummin
5 1 tsk salt
6 1 vitlöksklyfta
7 1 msk flytande honung
8 0,5 tsk svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 34 g 336 g
Protein 8 g 82 g
Fett 9 g 92 g
Kostfibrer 5 g 50 g
Energi kJ 1 070 10701
Energi kcal 256 2558

Receptinformation

Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen, tillsätt oljan medan du vänder grynen luftiga med en gaffel.  Dela broccolin i små blomställningar och koka dem nätt och jämnt mjuka i lite vatten smaksatt med salt Häll broccolin i ett durkslag och skölj med kallt vatten.

Klyv gurkan och ta ut kärnorna med en sked. Tärna gurkan, klyv tomaterna och skär oliverna i skivor. Hacka persiljan och rödlöken. Lägg alla ingredienser i en bunke. Blanda till dressingen och häll den över salladen. Riv grönsallaten och lägg den som en bädd på ett serveringsfat, häll couscous med grönsaker på bädden.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5