Coleslaw av två kålar

28.6.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Coleslaw av två kålar

Den traditionella amerikanska coleslawn får här en utmanare: en sallad gjord på tidig vitkål och blomkål och kryddad med chili och pepparrot. Servera salladen till t.ex. grillkorv.

Ingredienser

4 portioner
1 0,5 blomkål
2 0,5 tidig kål
3 1 - 2 morötter
4 1 - 2 milda färska röda chilifrukter
5 1 grönt äpple
Dressing
1 1 dl crème fraîche
2 0,5 dl majonnäs
3 1 msk pepparrotskräm
4 1 tsk söt senap
5 1 tsk salt
6 0,5 tsk svartpeppar
7 3 msk hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 50 g
Protein 4 g 14 g
Fett 11 g 45 g
Kostfibrer 6 g 22 g
Energi kJ 706 2822
Energi kcal 168 674

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Amerikkalainen
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Strimla kålen. Skär blomkålen i tunna skivor. Hacka chilifrukten. Skala och strimla eller riv morötterna. Skala och tärna äpplet. Blanda alla ingredienserna till såsen sinsemellan. Vänd dressingen i salladen. Låt salladen vila och ta smak en stund innan den serveras. 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5