Citrontårta med nötter

21.3.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Citrontårta med nötter

Ingredienser

13 portioner
1 4 ägg
2 1,5 dl socker
3 1 dl vetemjöl
4 1 dl potatismjöl
5 1 tsk bakpulver
I formen
1 margarin
2 ströbröd
Citronkräm
1 3 äggulor
2 1,5 dl citronsaft
3 1 dl vatten
4 2 dl socker
5 3 msk majsstärkelse
6 75 g margarin
7 1 citron, det rivna skalet
8 2 dl vispgrädde
Hasselnötskrokant
1 1 dl hasselnötter
2 1 dl socker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 39 g 506 g
Protein 4 g 57 g
Fett 16 g 205 g
Kostfibrer 1 g 15 g
Energi kJ 1 328 17260
Energi kcal 317 4125

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta dem i skummet. Rör smeten jämn. Smörj och bröa en springform (Ø 24 cm).  Fördela degen i formen och grädda ca 35 minuter i 175 graders ugnsvärme. Ställ att svalna.

Tillred krämen: Hetta upp äggulor, citronsaft, vatten, socker och majsstärkelse tills blandningen tjocknar och kokar upp. Ställ kastrullen åt sidan, tärna och rör i fettet. Smaksätt med rivet citronskal. Häll krämen i en bunke, låt den stå en timme i kylskåp.

Hacka nötterna. Rosta socker i en stekpanna tills det smälter och får en vacker brun färg. Bränn det inte. Strö i nötterna, häll den heta blandningen omedelbart på en ugnsplåt och låt den svalna.

Hacka nötblandningen i en hackare eller med en kavel. Vispa grädden och rör den i citronkrämen. Skär tårtbottnen i två plattor. Fördela hälften av citronkrämen på bottenplattan. Strö över hälften av nötterna. Lägg på den andra bottnen och bre resten av krämen på den. Toppa med resten av de hackade nötterna..

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5