Citronrisotto

27.3.2017
16 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Citronrisotto

Den gyllengula risotton får sin färg av gurkmeja och sin huvudarom av citron.

Ingredienser

4 portioner
1 8 dl vatten
2 2 hönsbuljongtärningar
3 1 lök
4 2 vitlöksklyftor
5 1 citron
6 100 g parmesanost
7 2 msk olivolja
8 0,3 tsk (1/3 tsk) gurkmeja
9 3 dl risottoris
10 2 dl vitvin
11 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
12 nypa salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 52 g 209 g
Protein 12 g 47 g
Fett 16 g 66 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 1 840 7359
Energi kcal 440 1759

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka upp vattnet med tärningen. Skala och hacka lökarna. Tvätta citronen omsorgsfullt, riv dess skal. Pressa saften ur citronen. Riv hälften av parmesanosten.

Hetta upp oljan i en kastrull, tillsätt gurkmejan och lökarna. Fräs lökarna, tillsätt riset och fräs under omröring, tills riset blir genomskinligt. Tillsätt vinet och koka under omröring, tills det absorberas. Tillsätt het buljong lite I taget och rör on, tills vätskan har absorberats nästan helt av riset. Tillredningstiden är ca 18 minuter. Risotton får vara rätt lös och riset ska ha tuggmotstånd.

Ta risotton åt sidan, tillsätt den rivna osten, det rivna citronskalet och saften av en halv citron. Krydda med svartpeppar och smaka av, tillsätt vid behov citronsaft och salt. Hyvla parmesanspån över det hela. Servera omedelbart.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5