Citronlakritstårta

27.5.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Citronlakritstårta

Den urenkla lakritstårtan har få ingredienser och ska inte gräddas.

Ingredienser

6 portioner
1 24 smörgåskex
2 2 dl vispgrädde
3 1 burk (200 g) vaniljkvarg
4 1 dl citronpasta
5 2 msk socker
6 1 citron, det rivna skalet
7 0,5 dl lakritssås
8 1 dl lakritsbitar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 27 g 162 g
Protein 2 g 13 g
Fett 14 g 82 g
Kostfibrer 0 g 3 g
Energi kJ 1 002 6013
Energi kcal 240 1437

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (200 g) vaniljkvarg, citronpasta

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Placera ett rejält stycke bakplåtspapper i en rektangulär (32 x 20 cm) form med höga kanter.

Vispa grädden till styvt skum. Rör samman kvarg, citronpasta och socker. Vänd blandningen i gräddskummet. Riv skalet av en citron, ta ca 1 tsk åt sidan för garnering, tillsätt resten i gräddblandningen.

Täck formens botten med kex. Bre en tredjedel av fyllningen på kexen. Upprepa två gånger, det översta skiktet ska vara gräddblandning.

Låt formen stå i kylskåp minst 4 timmar eller till nästa dag. Lyft tårtan ur formen med hjälp av bakplåtspapperet. Garnera med lakritssås och lakritsbitar. Strö rivet citronskal över ytan.

Tips: Du kan frysa tårtan och överraska med den som glasstårta en het dag!

Text
Foto Mikko Hannula
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5