Citronkvarg med bär

21.5.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Citronkvarg med bär

Ingredienser

10 portioner
1 200 g havrekex
Citronkvarg
1 4 dl vispgrädde
2 500 g kvarg
3 4 msk socker
4 2 citron, det rivna skalet
5 3 msk citronsaft
Bärblandning
1 750 g (djupfrysta) bär
2 4 msk vatten
3 4 msk socker
4 2 - 3 msk citronsaft

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 303 g
Protein 8 g 78 g
Fett 18 g 185 g
Kostfibrer 5 g 50 g
Energi kJ 1 371 13711
Energi kcal 328 3277

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred bärblandningen. Hacka de halvtinade eller färska bären, lägg dem i en kastrull. Tillsätt vattnet och sockret. Värm under omröring tills det hela kokar upp och bären saftar sig. Smaksätt vätskan med citronsaft. Ställ åt sidan att svalna. Krossa kexen i en stadig fryspåse. Vispa grädden. Rör i kvargen, sockret, det rivna skalet och saften av en omsorgsfullt tvättad citron. Varva kexsmulor, kvarg och bärblandning i dessertskålar. Täck med plastfilm och låt rätten ta smak tills den serveras.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5