Citronkryddade regnbågsburgare

8.7.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Citronkryddade regnbågsburgare

Regnbåge med knaperstekt yta är mums som burgarbiff. Runda av smaknjutningen med spenat, rödlök och yoghurtdressing.

Ingredienser

4 portioner
1 400 - 500 g regnbågsfilé
2 1 ägg
3 1 dl ströbröd
4 1 tsk citronpeppar
5 1 tsk salt
6 2 msk rybsolja
Dessutom
1 1 rödlök
2 2 msk citronsaft
3 4 hamburgarsemlor
4 2 dl babyspenat
Dressing
1 2 dl turkisk yoghurt
2 1 msk senap
3 1 tsk rivet citronskal
4 0,25 tsk (¼ tsk) salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 38 g 154 g
Protein 31 g 123 g
Fett 30 g 118 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 2 275 9099
Energi kcal 544 2175

Receptinformation

Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala rödlöken och skär den i ringar. Pressa citronsaft över och låt löken mjukna ca en halv timme.

Blanda till dressingen.

Rensa filén vid behov och skär den i 4 cm breda skinnfria bitar. Knäck ett ägg på en tallrik, vispa lätt. Blanda ströbröd och kryddor på en annan tallrik. Doppa fiskbitarna i ägg, vänd dem i ströbrödet och stek dem 2 minuter på bägge sidorna i olja.

Klyv och värm semlorna. Fyll bottenhalvorna med spenatblad, fisk och lök. Toppa med dressing och lägg på locket.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5