Citronkryddad siksallad

15.11.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Citronkryddad siksallad

Salladen med rökt fisk är en lätt förrätt på julbordet. Servera den med gott bröd.

Ingredienser

8 portioner
1 300 g potatis
2 600 g rökt sik
3 200 g djupfrysta ärter
4 2 äpplen
5 0,5 gurka
6 1 delikatessgurka
7 1 rödlök
8 1 huvud issallat
9 1 kruka färsk dill
Citronvinägrett
1 0,5 tsk rivet citronskal
2 1 saften av en citron
3 1 dl olja
4 1 msk vitvinsvinäger
5 2 tsk dijonsenap
6 1,5 tsk socker
7 1 tsk salt
8 0,25 tsk (¼ tsk) peppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 13 g 107 g
Protein 19 g 149 g
Fett 14 g 116 g
Kostfibrer 3 g 25 g
Energi kJ 1 097 8777
Energi kcal 262 2098

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Salaatit, Kalaruoat
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred först vinägretten. Tvätta citronen väl, riv skalet och pressa saften. Blanda till såsen, ställ den åt sidan.

Koka potatisarna färdiga i sitt skal. Kyl. Skala och stycka potatisarna. Krydda med 2–3 msk vinägrett.

Skär siken i bitar, ta bort alla ben. Tina ärterna. Skala och klyfta äpplena. Klyv, kärna ur och skiva gurkan. Skiva den in-lagda gurkan. Skala och strimla rödlöken.

Riv sallaten och fördela den över en stor skål.

Tillsätt de övriga ingredienserna. Fukta salladen lätt med dressing och servera resten av dressingen separat. Garnera med dill.

Servera med t.ex. rostad skärgårdslimpa eller grytbröd. 

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5