Citronbullar med smöröga

23.3.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Citronbullar med smöröga

Ingredienser

20 stycken
1 2,5 dl mjölk
2 25 g jäst
3 1 dl socker
4 1 tsk malen kardemumma
5 0,5 tsk salt
6 1 ägg
7 8 dl vetemjöl
8 75 g smör eller margarin
Pensla med:
1 1 ägg
Fyllning
1 100 g smör
2 1 citron, det rivna skalet
3 0,5 dl socker

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 25 g 504 g
Protein 4 g 76 g
Fett 8 g 164 g
Kostfibrer 1 g 18 g
Energi kJ 796 15930
Energi kcal 190 3807

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smula jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt socker, kardemumma. salt och ägg. Tillsätt det mesta mjölet, arbeta degen 5 minuter. Tillsätt det mjuka fettet och resten av mjölet, arbeta degen jämn och smidig. Låt degen jäsa 30 minuter under duk.

Forma degen till en stång och skär den i jämnstora stycken. Forma styckena till runda bullar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter under duk. Skär smöret i 20 tärningar.

Tvätta citronen omsorgsfullt, riv dess skal på en tallrik. Strö det rivna skalet över smörtärningarna. Tryck en fördjupning mitt i varje bulle med ett mjölat finger. Tryck smörtärningarna i fördjupningarna. Pensla bullarna med ägg och strö socker över smöret. Grädda ca 8 minuter i 225°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5