Citron- och lakritsmousse

18.1.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Citron- och lakritsmousse

Ingredienser

4 portioner
Citronmousse
1 1 paket (100 g) bakningschoklad med citron
2 1 dl vispgrädde
Lakritsmousse
1 1 dl vispgrädde
2 3 (à 19 g) lakritstoffeestänger (Kick)
Dessutom
1 1 burk (400/230 g) konserverade päronhalvor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 121 g
Protein 4 g 16 g
Fett 26 g 106 g
Kostfibrer 3 g 11 g
Energi kJ 1 567 6269
Energi kcal 374 1498

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Bryt chokladen. Mät grädden för den andra moussen i en kastrull, hacka och tillsätt lakritstoffeen. Ta kastrullen av plattan och rör om tills chokladen har smält. Skrapa det hela i en bunke med slickare. Koka upp grädde för den andra moussen, hacka lakritstoffeen, tillsätt. Koka på svag värme och rör om tills toffeen har smält. Skrapa det hela i en annan bunke. Täck bunkarna med plastfilm och låt dem stå i kylskåp 4–6 timmar.

Vispa blandningarna till skum, lägg dem ev. i separata spritspåsar. Skär päronen i skivor. Fördela hälften av päronskivorna i dessertskålar. Spritsa eller klicka lakritsmoussen i skålarna. Placera resten av päronskivorna på och spritsa eller klicka citronmoussen överst.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5