Ciderkassler med potatis- och grönsaksgratäng

28.7.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ciderkassler med potatis- och grönsaksgratäng

Kasslern som tillreds i ciderspad kan tillbringa timmar i ugnsvärmen

Ingredienser

6 portioner
1 1 kg kassler
2 2 tsk torkad timjan
3 2 tsk salt
4 1 tsk svartpeppar
5 3 dl torr äppelcider
6 1 dl vatten
7 1 msk köttfond
8 2 lökar
9 1 äpple
10 600 g potatis
11 300 g zucchini
12 2 vitlöksklyftor
13 2,5 msk olivolja
14 1 - 2 tsk Provencale ört-blandning
15 1 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 19 g 113 g
Protein 33 g 197 g
Fett 34 g 202 g
Kostfibrer 2 g 12 g
Energi kJ 2 188 13130
Energi kcal 523 3138

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Bryn köttet på alla sidor i en het panna. Lägg köttet i en ugnsform och krydda det på bägge sidor med timjan, salt och peppar. Tillsätt cidern, vatten och fond. Klyfta lökarna och äpplet, tillsätt i formen. Täck formen med folie. Tillred 30 minuter i 225 graders ugnsvärme. Sänk värmen till 125 grader, tillred ytterligare 5–6 timmar.

Skala potatisarna och skär dem i skivor. Skär zucchinin i rätt tjocka skivor. Rada skivorna stående på kant i formen. Pressa vitlöken i oljan, tillsätt ört-blandning och salt. Ringla olja över grönsakerna. Tillred gratängen 30 minuter med köttet. Ta köttet ur ugnen, låt det via 30 minuter under folien. Ställ ugnen på 250 grader, låt grönsakerna rostas vackert bruna. Skiva köttet, ös skivorna med spadet.

Text
Foto Elvi Rista
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5